• 养生谣言肆虐 微信圈不可全信 2019-04-24
  • 杂粮(谷子)天气指数综合保险启动承保 2019-04-24
  • 何继红:酒业发展离不开供需平台平台 供需 2019-04-20
  • 权威解读!养老保险基金 中央怎么调剂? 2019-04-19
  • 滴眼药水无法逆转白内障 2019-04-12
  • 【专题】河北省无偿献血领导小组会议报道 2019-04-12
  • 热带雨林旅行地中国国家地理网 2019-04-12
  • [大笑]你没跟帖,大家都看到了! 2019-04-08
  • 煤炭保供措施增多 煤价将大概率企稳 2019-04-06
  • 中纪委:有干部不信马列信鬼神 触犯纪律信小圈子 2019-04-04
  • 实用为王 6款热门中级车推荐 2019-03-29
  • 人民日报70诞辰,并非像"古稀之年",更像是"朝气蓬勃""喷薄日出"! 2019-03-29
  • 不撞南墙不回头。痛定思痛。动辄把独立自主、自力更生,说成是崩溃边缘,是多么轻率、可笑。 2019-03-27
  • 秦黎:浅议党的纪律建设实践与发展 2019-03-21
  • 中国跳水队领队周继红:男子3米板夺冠令人振奋 2019-03-18
  • 泳坛夺金481走势图1000:2019上半年大学英语四级考试阅读理解练习题(四)

    四级考试网 鲤鱼小编 更新时间:2019-03-11

    下面是鲤鱼网整理的大学英语四级考试阅读理解练习题(四),大家可自行测试。

    第4篇:教育有方

    In bringing up children, every parent watches eagerly the child’s acquisition (学会) of each new skill- the first spoken words, the first independent steps, or the beginning of reading and writing. It is often tempting to hurry the child beyond his natural learning rate, but this can set up dangerous feelings of failure and states of worry in the child might be encouraged to learn to read before he knows the meaning of the words he reads. On the other hand, though, if a child is left alone too much, or without any learning opportunities, he loses his natural enthusiasm for life and his desire to find out new things for himself.

    Parents vary greatly in their degree of strictness towards their children. Some may be especially strict in money matters. Others are sever over times of coming home at night or punctuality for meals. In general,the controls imposed represent the needs of the parents and the values of the community as much as the child’s own happiness.

    As regard the development of moral standards in the growing child, consistency is very important in parental teaching. To forbid a thing one day and excuse it the next is no foundation for morality(道德). Also, parents should realize that “ example is better than precept ”. If they are not sincere and do not practice what they preach(说教), their children may grow confused and emotionally insecure when they grow old enough to think for themselves, and realize they have been to some extent fooled.

    A sudden awareness of a marked difference between their parents’ principles and their morals can be a dangerous disappointment.

    练习题:

    Choose correct answers to the question:

    1.Eagerly watching the child’s acquisition of new skill ______

    A.can be avoided

    B.is universal among parents

    C.sets up dangerous states of worry in the child

    D.will make him lose interest in learning new things

    2.In the process of children’s learning new skills parents ________

    A. should encourage them to read before they know the meaning of the words they read

    B. should not expect too much of them

    C. should achieve a balance between pushing them too hard and leaving them on their own

    D.should creative as many learning opportunities as possible

    3.The second paragraph mainly tells us that _________

    A. parents should be strict with their children

    B. parental controls reflect only the needs of the parents and the values of the community.

    C. parental restrictions vary, and are not always enforced for the benefit of the children alone.

    D. parental vary in their strictness towards their children according to the situation.

    4.The word “precept” (Line3, Para.3) probably means “_______”

    A. Idea

    B.punishment

    C. behavior

    D. instruction

    5.In moral matters, parents should ________

    A. observe the rules themselves

    B. be aware of the marked difference between adults and children

    C. forbid things which have no foundation in morality

    D.consistently ensure the security of their children

    1.[B] 事实细节题。第1段第1句中的every parent,often等词表明这种做法在父母中是非常普遍的,显然B与之相符。A说法无原文依据,且由原文可看出题干所述现象是很难避免的;C中dangerous—词在原文中本是修饰其他情绪,故C不符;D是过多地让孩子自己一个独处的后果,不是题干所述行为的后果。

    2.[C] 推理判断题。第1段第2句说明父母逼得太过分,应避免。最后一句则说明对小孩太放任自流同样不利。由这两点,我们可以做出如下判断:父母对孩子的“严”和“松”之间有一个恰当的“度”。C与之相符。

    3.[C] 事实细节题。文章第2段表明:不同的家长对孩子的管制程度不同;家长对小孩的管制不仅是为了孩子个人的幸福,也反映了父母的需要以及社区的价值观,故C与原文相符。

    4.[D] 词义理解题。由precept所在句可猜测precept应与example相对,且与下文的preach意思相近,故D正确。

    5.[A] 推理判断题。第3段提到父母应该避免讲一套做一套,结合最后一段可得出结论:关于思想道德教育问题,父母应以身作则,带头遵循,故A正确。

    关注鲤鱼网,可获取更多英语四级考试资讯!这里每天都会更新各类考试信息,供大家参考!

    相关推荐:

    2019年6月大学英语四级考试词汇考点归纳(二)

    2019年6月大学英语四级考试翻译练习题(二)

    专题汇总

  • 养生谣言肆虐 微信圈不可全信 2019-04-24
  • 杂粮(谷子)天气指数综合保险启动承保 2019-04-24
  • 何继红:酒业发展离不开供需平台平台 供需 2019-04-20
  • 权威解读!养老保险基金 中央怎么调剂? 2019-04-19
  • 滴眼药水无法逆转白内障 2019-04-12
  • 【专题】河北省无偿献血领导小组会议报道 2019-04-12
  • 热带雨林旅行地中国国家地理网 2019-04-12
  • [大笑]你没跟帖,大家都看到了! 2019-04-08
  • 煤炭保供措施增多 煤价将大概率企稳 2019-04-06
  • 中纪委:有干部不信马列信鬼神 触犯纪律信小圈子 2019-04-04
  • 实用为王 6款热门中级车推荐 2019-03-29
  • 人民日报70诞辰,并非像"古稀之年",更像是"朝气蓬勃""喷薄日出"! 2019-03-29
  • 不撞南墙不回头。痛定思痛。动辄把独立自主、自力更生,说成是崩溃边缘,是多么轻率、可笑。 2019-03-27
  • 秦黎:浅议党的纪律建设实践与发展 2019-03-21
  • 中国跳水队领队周继红:男子3米板夺冠令人振奋 2019-03-18